Дивом вижила: Історія порятунку 10-річної дівчинки після ракетного удару по ринку на Харківщині (фото)

13.01.2023 13:50   -
Історія порятунку дитини після ракетного удару по ринку на Харківщині

Через кілька днів після підступного удару росіян по ринку в деокупованому смт Шевченкове на Харківщині в поліції розповіли деталі спасіння 10-річної Софії, яка дивом вижила під час обстрілу. Про це повідомляють Харьковские известия.

Нагадаємо, вранці 9 січня військові армії рф ракетами обстріляли ринок в смт Шевченкове Куп’янського району. Внаслідок обстрілу росіян загинули дві жінки. Тіло однієї загиблої жінки дістали з-під завалів, інша померла від отриманих травм в лікарні. Також отримали поранення шість мирних мешканців, серед них чотири жінки, 23-річний чоловік та 10-річна дівчинка.

В поліції розповіли, що ракета влучила у землю перед магазином, у якому знаходились продавчиня, а також жінка з 10-річною онукою. З-під завалів їх витягли поліцейські.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Керівник сектору поліцейської діяльності № 1 Куп’янського РВП Павло Нестеренко згадує, що на місці влучання ракети панував хаос – горіли магазини, люди кликали на допомогу. Магазин, біля входу до якого влучила ракета, майже обвалився, його закидало землею від вибуху. Саме туди кинувся Павло та почав голіруч розгрібати цегли, землю, уламки.

“Спочатку у кутку магазина я знайшов продавчиню. Жінка була поранена, але, на щастя, жива. Ми передали її медикам. Саме від неї ми дізналися, що в магазині на момент вибуху були ще люди та побігли туди знову. Підняв холодильник, аж раптом почув жіночий голос. Почав руками розгрібав землю, аж поки не нащупав голову дівчинки, яка прийшла до тями і почала кричати і плакати. Ми швидко передали дитину лікарями та продовжили пошуки. Згодом розкопали бабусю дитини, однак вона вже була неживою”, – згадує Павло Нестеренко.

Під час рятувальних робіт поліцейські чули гучні вибухи. Як стало відомо пізніше, то українські військові збили ще одну рашистську ракету, яка прямувала на селище.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постраждалу під час обстрілу Шевченкове 10-річну дівчинку перевели з реанімації до хірургічного відділення