Два потенційні інвестори цікавляться неплатоспроможним Мегабанком

24.06.2022 15:37   -
Новини Україна: Виведення з ринку АТ "Мегабанк" - є зацікавлені інвестори

Відповідно до процедури, інвестори подали заявки на допуск до участі у відкритому конкурсі, оголошеному Фондом гарантування вкладів фізичних осіб. Про це повідомляють «Харьковские известия».

22 червня виконавча дирекція Фонду прийняла рішення про продовження строку тимчасової адміністрації в банку на один місяць до 2 серпня.

Окрім цього, до 7 липня продовжено строк подання конкурсних пропозицій зацікавленими інвесторами.

Також продовжено можливість для інших зацікавлених інвесторів для подання заявок на допуск до участі у відкритому конкурсі до 30 червня (включно).

Нагадаємо, 7 червня Фонд розпочав прийом заявок від потенційних інвесторів на участь у відкритому конкурсі з метою виведення з ринку АТ «МЕГАБАНК». Інвесторам пропонуються такі способи виведення неплатоспроможного банку з ринку:

  • ліквідація банку з відчуженням всіх або частини його активів і зобов’язань на користь приймаючого банку;
  • відчуження всіх або частини активів і зобов’язань банку на користь приймаючого банку з відкликанням банківської ліцензії неплатоспроможного банку та подальшою його ліквідацією.
  • створення та продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов’язань неплатоспроможного банку і подальшою ліквідацією неплатоспроможного банку;
  • продаж неплатоспроможного банку інвестору.

Раніше ми повідомляли про те, що вкладники неплатоспроможного «Мегабанку» почали отримувати компенсацію.