До Харкова прибула токсична пальмова олія з Гани

10.01.2023 14:41   -
Новини Харкова: Токсична пальмова олія з Гани - Держпродспоживслужба

До Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області надійшло інформаційне повідомлення від RASFF щодо небезпечної пальмової олії, що експортувалася з Республіки Гана. Про це повідомляють Харьковские известия.

Імпортер пальмової олії: Aheco, Malta.

Отримувач: ТОВ «ВАКІРК ГРУП КОМПАНІ», проспект Ювілейний, 42 А, кв. 14, м. Харків, 61153, партія: А2001.

Згідно повідомленню RASFF (система швидкого реагування по харчових продуктах та кормах) від 28 грудня 2022 року № 2022.7602, у пальмовій олії, що експортувалася з Республіки Гана, виявлено 3-монохлор-1,2-пропандіолу (3-MCPD).

Довідково: 3-монохлор-1,2-пропандіол (3-MCPD) – органічна сполука , яка є канцерогеном, негативно впливає на фертильну функцію у чоловіків; елемент хімічних забруднювачів, що найчастіше зустрічається, відомих як хлорпропаноли.

УВАГА! У разі виявлення вказаного вантажу в обігу, оператори ринку зобов’язані звернутися до структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області, на території яких зареєстрована потужність, або безпосередньо до Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області (електронна адреса: [email protected]).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: