Діти-переселенці зможуть безкоштовно відвідувати дитячо-юнацькі спортивні школи

31.08.2022 15:20   -
Новини Харкова: Діти-переселенці зможуть безкоштовно відвідувати спортивні школи

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

«Для нас дуже важливо відновлювати рухову активність і масовий спорт. Через війну тисячі людей стали переселенцями, в усіх них має бути можливість продовжувати заняття спортом. Діти-переселенці можуть приходити в дитячо-юнацькі спортивні школи і займатися спортом безкоштовно», — сказав Міністр.

Річ йде про дітей-переселенців, в тому числі й з Харківської області, які були вимушені залишити свої дома через війну з російським агресором, і тепер знаходяться в тих регіонах України, де не має активних бойових дій.

Також очільник профільного відомства закликав усіх українців повертатися до регулярних занять спортом, зокрема й в «Активних парках». Він підкреслив, що за програмою Президента України Володимира Зеленського в Україні створено вже близько 600 таких локацій: сучасних спортивних майданчиків з можливістю безкоштовних тренувань.

«Все, що потрібно — знайти таку локацію «Активних парків» в своєму місті, відсканувати QR-код і обрати програму тренувань для свого віку і рівня підготовки», — відзначив олімпійський чемпіон, міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

Також нагадаємо, що раніше спортивний міністр розповідав, що українські синхроністки не зможуть тренуватися у Харкові після блискучого результату на Євро-2022.