Держава дбає про майбутніх захисників: курсантам військових вишів підвищать грошове забезпечення

02.08.2019 16:22   -
Автор:
Натепер ці курсанти 1-2 курсів отримують 620 гривень на місяць, 3 курсу – 700 гривень, 4-го і кожного наступного – 790 гривень. Ці виплати суттєво відрізняються від грошового забезпечення курсантів, що вступили до вишу зі служби за контрактом. Тому трапляються випадки, коли юнаки припиняють навчання у військовому закладі освіти, йдуть на контрактну службу, а потім знову-таки вступають до обраного ВНЗ.
– Зараз зміни до грошового забезпечення курсантів із числа цивільної молоді опрацьовують у нашому департаменті, – зазначив під час брифінгу в АрміяInform начальник Управління соціальних виплат Департаменту фінансів Міністерства оборони України В’ячеслав Салахов. – На це потрібні чималі кошти, адже підвищення торкнеться також курсантів, які навчаються у вишах інших силових відомств. Але про розмір виплат можна буде говорити, коли потребу Збройних Сил у коштах на 2020 рік ухвалить Кабмін.
За словами В’ячеслава Салахова, підвищення грошового забезпечення курсантам планується ввести з 1 січня наступного року.
Нагадаємо, Міністерство оборони оголосило додатковий набір на навчання до військових закладів вищої освіти та військових коледжів сержантського складу, які не змогли набрати курсантів вчасно.