Де на Харківщині питна вода є небезпечною: результати досліджень

09.08.2022 09:51   -
Де на Харківщині питна вода є небезпечною: результати досліджень

На Харківщині проводиться щоденний моніторинг за якістю та безпечністю питної води з-під крану та у каптажах природних джерел. Про результати досліджень повідомляють Харьковские известия.

Так, за період з 02.08.2022 по 08.08.2022 в місті Харків та Харківській області досліджено 79 проб води з мереж централізованого питного водопостачання на санітарно-хімічні показники та 115 проб на мікробіологічні показники епідемічної безпеки.

У міста Лозова 7 проб води не відповідали вимогам Державних санітарних норм і правил «Показники безпечності та окремі показники якості питної води в період воєнного стану та надзвичайних ситуацій іншого характеру», затверджені наказом Міністерства охорони здоров’я України від 22 квітня 2022 року № 683.

Мешканців Лозової попереджають про небезпеку використання води з-під крану

Також не відповідають вимогам гігієнічних нормативів за показниками епідемічної безпеки проби води з наступних каптажів у м. Харків:

  • парк Юність,
  • Олексіївська балка по вул. Клочківській;
  • джерело поблизу Петренківського водоймища.

У воді з джерела в парку Юність вміст нітратів перевищує гігієнічний норматив в 1,75 раза.

Увага! Таку воду категорично не можна використовувати для вигодовування немовлят й малолітніх дітей та не рекомендується вживати іншим групам населення.