Цьогоріч вступники, які мають бажання працювати в сільській місцевості, зможуть скористатися правом першочергового зарахування на бюджет

04.02.2019 14:44   -
Автор:
«Право першочергового вступу отримають ті, хто попередньо пройде конкурс та укладе угоду на відпрацювання в селі або селищі міського типу не менше 3 років. Ця вся робота проводиться на регіональному рівні: конкурс організовують облдержадміністрації (ОДА) на основі прогнозу місцевих рад щодо потреби фахівців з вищою медичною чи педагогічною освітою», – пояснив генеральний директор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров.
Він закликав ОДА активніше використовувати цю можливість та інформувати про неї вступників, адже конкурси мають бути оголошені до 1 березня, а до 30 квітня – вже їх результати.
«Якщо проводите конкурси – обов’язково розмістіть інформацію на своїх сайтах, розкажіть через мас-медіа, щоб якомога більше вступників дізналися про це. Так само я закликаю й вступників виявляти ініціативу, цікавитися можливістю першочергового вступу в представників своєї місцевої влади. Ми зі свого боку надаємо підтримку та вичерпні роз’яснення щодо всіх організаційних процесів», – закликав очільник директорату.
Нагадуємо, що раніше були затверджені Умови прийому до вишів на 2019 рік. До 5 лютого заклади вищої освіти мають затвердити власні Правила прийому та оприлюднити їх на офіційному сайті.