Чи безпечна питна вода в Харківській області — результати досліджень

24.08.2022 10:20   -
Новини Харкова: Безпека питної води - результати досліджень

В Харкові та Харківській області проводиться щоденний моніторинг за якістю та безпечністю питної води з мереж централізованого питного водопостачання та природних джерел. Про це повідомляють Харьковские известия.

У період з 16 по 22 серпня досліджено 79 проб води на санітарно-хімічні показники та 116 проб на мікробіологічні показники епідемічної безпеки. За результатами досліджень 8 проб питної води з розподільної мережі водогонів міста Лозова та смт Сахновщина Красноградського району не відповідали вимогам Державних санітарних норм і правил «Показники безпечності та окремі показники якості питної води в період воєнного стану та надзвичайних ситуацій іншого характеру».

За результатами досліджень проб води з природних джерел на території міста Харкова не відповідали вимогам гігієнічних нормативів за показниками епідемічної безпеки проби води з наступних каптажів:

  • парк Юність,
  • Олексіївська балка по вул. Клочківській,
  • джерела поблизу Петренківського водоймища та у Манжосовому Яру.

Також у воді джерела в парку Юність вміст нітратів перевищує гігієнічний норматив в 1,75 раза.

Увага! Вода з усіх природних джерел (незалежно від результатів досліджень) придатна для вживання лише після попереднього кип’ятіння.