Чоловік, який у Харкові вбив подружжя та поранив дитину, сяде довічно

13.12.2019 11:20   -
Автор:
Нагадаємо, у липні цього року 42-річний бізнесмен, який товаришував з головою родини, розстріляв подружжя та поранив їх 12-річну дитину у їх квартирі на вул. Академіка Павлова у Харкові.
Правоохоронців на місце події викликали сусіди загиблих. Вони ж і повідомили про можливу особу, причетну до скоєння злочину, а також вказали дані автівки, на якій поїхав чоловік. Затримали злочинця за кілька годин. У його машині виявили вогнепальну зброю та 200 тис. доларів США.
Під час досудового розслідування обвинувачений імітував наявність тяжкого розладу психіки з метою уникнення покарання за вчинення особливо тяжких кримінальних правопорушень. Однак наявність кількох дозволів на зброю, право керування транспортними засобами, велика кількість грошових коштів від попередньої підприємницької діяльності викликали об’єктивні сумніви у прокурорів щодо правильності поставленого діагнозу.
Проведеною за ініціативою прокурора повторною комісійною психіатричною експертизою встановлено, що обвинувачений на час вчинення умисних вбивств був психічно здоровий та міг усвідомлювати і керувати своїми діями. Також судові експерти підтвердили імітацію злочинцем ознак психічного розладу здоров’я. Належну оцінку цьому дав суд при повному та всебічному розгляді справи за участі присяжних.
Також рішенням суду задоволені позови потерпілих про стягнення моральної шкоди у розмірі 500 тис. грн.