Червоний Хрест передав Харкову обладнання для ремонту котелень (фото)

23.03.2023 10:25   -
Червоний Хрест передав Харкову обладнання для ремонту котелень (фото)

Співпраця КП «Харківські теплові мережі» з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста триває. Днями делегація цієї організації знову завітала на підприємство, повідомляють Харьковские известия.

Керівник відділу забезпечення МКЧХ пані Делфін Дуспіс одразу зауважила, що її принцип – не приїхати подивитися, як люди потерпають від війни, а з’ясувати, чим вона може допомогти і переконатися, що ця допомога справді корисна.

«Це мій перший візит до Харкова. Я дуже вражена тим, як в цей непростий час команда змогла продовжити роботу. Я змогла побачити і зрозуміти деякі деталі, як працюють тепломережі для поставки тих послуг, які мають поставлятися для місцевого населення, для того щоб вони могли достойно пережити холодний та зимовий період», – зауважила Делфін Дуспіс.


Знайомство з підприємством делегація МКЧХ почала зі складу, де зберігається обладнання для ремонту одразу трьох пошкоджених котелень Північної Салтівки. Обладнання чекає на завершення найважчого в історії Харківських теплових мереж опалювального сезону.

Як каже перший заступник генерального директора КП «ХТМ» Сергій Волик, наразі ведуться проектні роботи. Повністю завершити реконструкцію котелень планують до жовтня.

Крім того, Сергій Волик зазначив, що саме вчасна допомога від Червоного Хреста взимку врятувала основні джерела теплопостачання від сольової кризи. Червоний Хрест забезпечив тримісячний запас солі для «Харківських теплових мереж» у найважчий момент. Також за кошти організації у Харкові була побудована мобільна котельня на 6 мегават.

“Після 13-ї масованої ракетної атаки, яка сталася в січні 2023 року, ця котельня забезпечує теплом та гарячою водою великий медичний комплекс. ЇЇ змонтували буквально за 2 тижні і відтоді використовують як резервну, якщо централізоване джерело теплопостачання зупиняється через пошкодження внаслідок обстрілів, або в блекаут”, – повідомили на підприємстві.

Техніка, яку також подарував харків’янам Червоний Хрест, працює і на найбільшій в Європі котельні Салтівського житлового масиву.

У будь-якому разі Міжнародний Комітет Червоного Хреста продовжить підтримку як регіону, так і міста, оскільки ситуація, з якою стикається цивільне населення і регіон, є досить важкою і комплексною, підсумувала свій візит Делфін Дуспіс.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.