Черговий удар по російським амбіціям. На футбольному Євро-2024 країни-агресора не буде

20.09.2022 16:44   -
Збірну Росії відсторонили від участі в Євро-2024 — новини України

Збірна росії з футболу не буде допущена до жеребкування відбірного турніру чемпіонату Європи 2024 року. Таким чином, команда країни-агресора вже точно пропустить головні футбольні змагання Старого Світу. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Сьогодні цю новину оприлюднив президент Української Асоціації футболу Андрій Павелко. Керівник українського футболу виставив відповідний пост на свої сторінці у Фейсбуці, в якому зокрема зазначив:

«Росіянам просто нема до чого готуватися. Як і вимагав, росії не буде 9 жовтня у німецькому Франкфурті. І щонайменше до 2024 року їм не світять офіційні міжнародні футбольні змагання! Євро-2024 пройде без країни-агресора!» – написав Андрій Павеленко.

Відзначимо, що саме 9 жовтня у Франкфурті-на-Майні відбудеться церемонія жеребкування відбірного турніру на чемпіонат Європи 2024 з футболу.

У ході жеребкування європейські національні команди, в тому числі й збірна України, будуть розподілені по відбірним групам, в яких поведуть боротьбу за право потрапити у фінальну частину Євро-2024. А ось російські футболісти, які справедливо залишилися за бортом, відбір до Євро-2024 подивляться тепер лише по телебаченню.

Фінальна частина ЧЄ-2024 пройде також у Німеччині з 14 червня до 14 липня 2024 року.

Також нагадаємо, що міністр молоді та спорту України, олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт раніше заявляв, що російських і білоруських спортсменів не має бути і на найближчих літніх Олімпійських іграх 2024 року в Парижі.