Через негоду у Вовчанському районі застрягли три фури. ФОТО

03.12.2019 12:10   -
Автор:
Рятувальники ДСНС залучались для допомоги водіям вантажівок, що не могли самостійно здолати крутий підйом на виїзді з селища Старий Салтів у Вовчанському районі. Важкі фури буксували на слизькій ділянці. Щоб не утворився затор, бійці аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Харківській області за допомогою автомобіля підвищеної прохідності відбуксирували 3 вантажівки на рівну ділянку дороги, щоб ті змогли самостійно рушити далі.
«Протягом доби на дорогах області працювало 208 одиниць спецтехніки, залучено 225 робітників. Для обробки доріг протиожеледними матеріалами було використано 1035 кубічних метрів піщано-соляної суміші та 133 тони технічної солі, розчищено від снігу 893 км автомобільних доріг державного значення», – навели статистику на 8 ранку 3 грудня в Службі автомобільних доріг у Харківській області.
У службі розробили графік цілодобового чергування дорожників та спеціальної техніки на шляхах області, стан проїзду постійно моніторять – як патрульним обстеженням, так і за допомогою камер спостереження.
У разі надзвичайної ситуації з дорожниками можна зв’язатися за номером диспетчера: (057) 336-77-00.
За прогнозами Гідрометцентру, протягом доби 3 грудня на Харківщині очікуються пориви вітру до 15-20 м/с; вночі значний сніг; на дорогах ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий). Рятувальники закликають водіїв зважати на дані обставини, плануючи поїздки.