Блекаут у Харківській області: дані від ХОВА та Укренерго

24.11.2022 11:50   -
Блекаут на Харківщині 24 листопада: дані від ХОВА та Укренерго

Через аварійні відключення на Харківщині залишаються проблеми з електропостачанням. Про це повідомляють Харьковские известия.

“Фахівці продовжують роботи з відновлення електромереж. Найближчим часом світло має з’явитися у більшості споживачів Харківської області”, – розповів глава ХОВА.

Протягом минулої доби ворог продовжував обстріли населених пунктів області, розташованих близько до лінії зіткнення. У м. Куп’янськ та смт Дворічна Куп’янського району внаслідок обстрілів, що окупанти здійснили вчора вдень, пошкоджені житлові будинки, сталися пожежі.

У с. Мороховець Харківського району внаслідок російського обстрілу осколкове поранення отримав 52-річний чоловік.

Читайте також: В “Укренерго” розповіли про масштаб пошкоджень ТЕС та ГЕС у державі (відео)

Укренерго повідомляє, що енергосистема поступово відновлюється після сьомої масованої хвилі російських ракетних ударів.

Ціллю вчорашньої атаки були переважно об’єкти генерації, що спричинило системну аварію та масові знеструмлення споживачів в Україні та Молдові.

В Україні ситуація залишається складною, але контрольованою. Це означає, що НЕК “Укренерго” реалізує відповідний протокол дій по поверненню блоків електростанцій в роботу та разом з обленерго застосовує резервні схеми заживлення споживачів. В першу чергу заживлюються об’єкти критичної інфраструктури по всій країні: водоканали, теплокомуненерго, системи водовідведення тощо. Ремонтні бригади Укренерго та обленерго не припиняють аварійно-відновлювальні роботи з моменту завершення атаки.

“Через специфіку атаки, яка спричинила зупинку атомних електростанцій, відновлення живлення в країні триває довше, ніж після попередніх атак”, – повідомили в Укренерго.