Благодійний проєкт «Допоможемо по-чемпіонськи» зібрав вже понад 100 тисяч гривень

14.01.2023 12:34   -

В рамках проєкту «Допоможемо по-чемпіонські» відбулося вже вісім благодійних Аукціонів з провідними харківськими та українськими спортсменами. Проєкт триває й надалі. Про це повідомляє спортивна редакція Харковских известий.

Спільний проєкт «Харьковских известий» та відомих українських спортсменів «Допоможемо по-чемпіонськи» (ДПЧ) стартував влітку минулого року. Кожному спортсмену, який долучався до благородної місії в рамках «ДПЧ» і проводив такий Аукціон на своїх сторінках у соціальних мережах, ми забезпечували всебічну інформаційну підтримку, готували відповідні матеріали на нашому сайті, сюжети на ютюб-каналі, просували інформацію про Аукціони в інших ЗМІ, соціальних інтернет-групах та пабліках, допомагали з репостами тощо.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Саме спортсмени і вирішували, кому та на які благодійні потреби збиралися кошти з цих Аукціонів – або для харківських волонтерів, які працюють у місті за різними напрямками, або безпосередньо для ЗСУ.

Серед цікавих і унікальних лотів, які надавали відомі учасники проєкту, були спортивні нагороди, екіпіровка та амуніція, сувенірна продукція та іграшки-талісмани з найпрестижніших світових змагань, картки з особистими автографами тощо. Також багато учасників відкривали під час Аукціону додатковий рахунок (банку), на який всі бажаючі могли зробити донат від 10 грн. Кошти з цього рахунку додавалися до суми, яка була зібрана за лоти на Аукціоні.

До речі, переможцями цих благодійних Аукціонів були не тільки шанувальники спорту з України, а й з інших країн, зокрема, Польщі, Канади і навіть Австралії!

Загалом, з восьми Аукціонів на благодійні цілі сумарно було зібрано вже 104 146 гривень.

Так, для підрозділів ЗСУ на кошти з благодійних Аукціонів від олімпійського чемпіона зі стрільби з лука Віктора Рубана (зібрана сума 10100 грн), титулованої української тхеквондистки Ірини Ромолданової (26665 грн) та лідера жіночої збірної України з шорт-треку Марії Долгополової (7100 грн) були придбані три потужні планшети та лазерний далекомір.

Кошти з благодійного Аукціону від титулованого харківського велогонщика, дворазового переможця Кубку світу з велоспорту на треку Андрія Винокурова (11 000 грн) були витрачені на паливо для службових авто одного з підрозділів ЗСУ, який знаходиться у Харківській області.

На підтримку Збройних Сил України свій Аукціон проводила й чемпіонка Паралімпійьких Ігор-2020 з настільного тенісу Марина Литовченко. Вона зібрала 28800 гривень й передала їх волонтерам, які допомагають нашим хоробрим військовим під Бахмутом. На що саме пішли ці кошти ми відзвітуємо найближчим часом.

Зібрані гроші з благодійного Аукціону від лідера збірної України з велоспорту ВМХ Владислава Сапожникова (8360 грн) пішли на закупку чотирьох теплових гармат-обігрівачів для одного з харківських військових шпиталів.

Крім цього, ми проводили й спільний благодійний Аукціон з першою ракеткою України з бадмінтону Артемом Почтарьовим (7677 грн), кошти з якого були витрачені волонтерами на паливо та обслуговування авто, на яких вони регулярно розвозять продуктові набори для мешканців Харкова та області. А на зібрані кошти з Аукціону чемпіонки світу та Європи, дворазової призерки Олімпійських ігор з синхронного плавання Анастасії Савчук (4444 грн) волонтери закупили 150 кг сухих кормів для собак і котів у Харкові.

Проєкт «Допоможемо по-чемпіонськи» триває й надалі. Тож запрошуємо всіх провідних спортсменів та тренерів Харківської області, а також спортсменів та тренерів з інших областей відгукнуться на наш заклик, взяти участь у проекті «Допоможемо по-чемпіонськи» і разом зробити ще одну добру справу заради нашої спільної та такої бажаної Перемоги!
Разом ми сила! Слава Україні!

Координатор благодійного проєкту «Допоможемо по-чемпіонськи!», спортивний журналіст Олексій Заржицький (e-mail: [email protected]).

ОСТАННІ НОВИНИ