17 затриманих, 2 поліцейських постраждало: наслідки Харків Прайду

16.09.2019 11:35   -
Автор:
Учасники акції, які зібралися біля Палацу дитячої та юнацької творчості у центрі, мали намір пройти ходою по вулиці Сумській. Однак там зібралися їхні опоненти – представники ультраправих організацій, які проводили свій марш “За традиційні сімейні цінності”.
В результаті учасники “Харків Прайда” пройшли вниз по площі до будівлі університету Каразіна. На Марш зібралося кілька тисяч людей.
Охорону порядку забезпечували 2500 поліцейських, в тому числі особовий склад з інших регіонів України – спецназівці, підрозділи ТОР, військовослужбовці НГУ і курсанти ХНУВС.
Після “Харків Прайда” більшість з учасників параду прямо з площі вивезли автобусами. Деяких учасників прайду поліцейські проводили в метро.
Але все ж не обійшлося без сутичок. За словами очевидців, ініціаторами зіткнень стали представники ультраправих організацій, які проводили свій марш “За традиційні сімейні цінності”.
За даними Нацполіції, під час конфлікту на вулиці Римарській група молодиків чинила опір поліцейським, крім того, у бік правоохоронців розпилили сльозогінний газ. Постраждали двоє працівників поліції.
До Шевченківського відділу поліції доставили 17 осіб.
Двоє харків’ян 23 років і один 21-річний уродженець Іванофранківської області затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Слідчим Шевченківського відділу поліції відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.
Затриманим готується повідомлення про підозру у вчиненні вказаного злочину. Наразі вони знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання.
Слідчі дії тривають.