15 років з конфіскацією. За матеріалами СБУ засуджено зрадника з Харкова

21.02.2023 10:40   -
У Харкові чоловік отримав 15 років з конфіскацією за державну зраду

15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за державну зраду отримав харків’янин, якого викрила контррозвідка СБУ. Про це повідомляють  Харьковские известия.

Зрадником виявився 37-річний інженер одного з структурних підрозділів комунального підприємства “Харківські теплові мережі”.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

За даними слідства, зловмисник спілкувався з окупантами через месенджер “Телеграм”. Мешканець Харкова “зливав” окупантам вогневі позиції ЗСУ, коригував артобстріли рашистів по об’єктам промисловості Харкова, повідомляв точні місця влучань російських снарядів та навіть орієнтовний напрямок їх прильоту. Свої повідомлення зрадник підкріплював скріншотами гугл-карт з окремих локацій Харкова, на яких робив відповідні позначки.

Наслідками “зливу” цієї інформації окупантам стали багаторазові обстріли цих промислових підприємств артилерією та авіацією противника у березні – квітні минулого року.

Контррозвідникам СБУ вдалося встановити особу ворожого куратора, який координував розвідувально-підривну діяльність харківського зрадника. За наявною інформацією, цей військовослужбовець ЛНР наразі вже знищений.

На підставі зібраних слідчими СБУ доказів харків’янина визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку.

ОСТАННІ НОВИНИ