10 екозвичок на кожен день

16.07.2019 13:50   -
Автор:
1. Економія води (навіть кран, з якого крапає водичка, якщо його відремонтувати – може зекономити до 30 тисяч літрів води на рік).
2. Економія електрики (вимикаючи зарядний прилад з розетки, Ви вже допомагаєте природі).
3. Правильне харчування (зменшивши кількість споживання м’яса та м’ясних напівфабрикатів можна врятувати декілька гектарів лісу від вирубки для пасовищ; пам'ятайте, що краще купувати продукти рослинного походження та вироблені недалеко від вашого міста. Шкоду природі завдає не тільки виробництво, але і тривале транспортування).
4. Використовуйте нешкідливу косметику (перейдіть на екологічно безпечні мийні засоби без фосфатів, хлору, бензолу, формальдегіду та інших небезпечних речовин. Відмовтеся від губок для миття посуду. На відпочинку не використовуйте сонцезахисних кремів з хімічними фільтрами).
5. Обмежуйте свої покупки і споживання: це економить не тільки ресурси, але і бюджет. А також вивільняє час.
6. Прибирайте за собою (та іншими) на вулицях, в парках, біля водойм, боріться за чистоту.
7. Бережіть дерева (папір можна не тільки використовувати з двох боків, щоб витрачати його менше, але і здавати в переробку, тим самим рятуючи дерева від вирубки).
8. Позбавтеся від зайвого пластика та поліетилена (поліетиленові пакети, пластиковий посуд, столові прилади та теки сміливо можна замінити на більш екологічну продукцію – на паперову або скляну, наприклад).
9. На роботі користуйтеся ноутбуком. Він споживає в п'ять разів менше електроенергії, ніж стаціонарний комп'ютер. І стежте за тим, щоб стаціонарні комп'ютери колег були вимкнені, а не перебували в сплячому режимі, а також поглядайте за кондиціонерами та іншою технікою.
10. Захищайте екологічні права (будьте уважні до того, що відбувається навколо. Викривайте порушення законодавства – незаконні звалища, надмірне використання реагентів, перевищення норм викидів в атмосферу і багато іншого. Допомагайте екологічним організаціям).