В Укренерго розповіли про стан енергооб’єктів після чергової атаки росіян

26.01.2023 13:59   -
В Укренерго розповіли про стан енергооб’єктів після атаки росіян

Сьогодні, 26 січня, вночі та зранку ворог знову завдав удару ракетами та дронами по енергетичній інфраструктурі України. Це вже 13 ракетний удар та 15 атака дронів. Про це повідомляють Харьковские известия.

За інформацією головнокомандувача ЗСУ Залужного, силами ППО знищено 47 з 55 ракет рф, запущенних по Україні сьогодні.

Мова йде про ракети повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, Х-47 «Кинджал», «Калібр», Х-59). Пуски відбувалися з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря.

За інформацією Укренерго, влучання та пошкодження обладнання зафіксовано у південному, центральному, південно-західному регіонах. У Дніпровському регіоні на одному з енергооб’єктів знищено основне високовольтне обладнання.

Проблеми з енергоживленням, спричинені обстрілами, зараз є на півдні, в тому числі й в Одеській області. По всій Україні під час атаки були запроваджені аварійні відключення. Зараз поступово повертаються планові графіки обмежень.

Дефіцит в системі значний. До всіх областей доведені ліміти споживання.

На Харківщині сьогодні зранку 26 січня було застосовано аварійні графіки відключення світла у Первомайській та Лозівській громадах. У Лозівській громаді через аварійне знеструмлення всі комунальні підприємства залишилися без електроживлення. Застосовані альтернативні джерела.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.