В школах працюватимуть вихователі безпеки: новий проєкт від МВС України (відео)

22.09.2021 17:00   -
В школах працюватимуть вихователі безпеки: новий проєкт від МВС України

Йдеться про спеціальних вихователів безпеки, які постійно перебуватимуть у школах. Відповідна професія вже скоро з’явиться в українських навчальних закладах. Докладніше – у сюжеті кореспондентів телевізійної групи “Харьковские известия”.

«Це будуть не поліцейські, а вихователі, які пройдуть відповідний відбір і навчання на базі навчальних закладів системи МВС. Вони будуть розуміти специфіку роботи з дітьми, орієнтуватися в тих проблемах, які сьогодні є, в тому числі в законодавчій площині, а також орієнтуватися на міжнародні практики», – пояснила заступниця голови МВС Катерина Павліченко.

Таким чином вихователі безпеки стануть сполучною ланкою між поліцейськими офіцерами та батьками, учнями та адміністрацією шкіл. Нововведення впроваджують у рамках проєкту «Безпечне дитинство». Мета – створити безпечне середовище для дітей, захисту їх прав та законних інтересів.

Річ у тому, що з початку цього року в Україні було зареєстровано майже три тисячі кримінальних правопорушень, скоєних або дітьми, або з їхньою участю. При цьому кількість злочинів проти самих дітей – така ж. Тож у міністерстві планують посилювати і збільшувати поліцейську присутність у школах.

Вихователі безпеки передаватимуть «копам» інформацію, що вимагає реагування, і працюватимуть «у тісному контакті» з правоохоронцями. Якщо школи невеликі та розташовані поруч, то на кілька навчальних закладів може бути один вихователь безпеки.

Раніше ми повідомляли, що у Харкові визначилися, як будуть працювати навчальні заклади під час карантину.