У окупантів проблеми з подачею інформації через успіхи ЗСУ – ISW

11.09.2022 11:45   -
Невдачі ворога в Харківській області призводить до колапсу  в ЗМI рф

Міністерство оборони рф оголосило про відведення військ з лінії Балаклія-Ізюм, помилково представивши відступ як “перегрупування” сил для підтримки російських зусиль на Донецькому напрямку. Повiдомляють Харьковские известия з посиланням на дані Інституту вивчення війни (ISW).

Відзначається, що оборонне відомство рф не визнало українські успіхи навколо Харківської області в якості основного чинника російського відступу і заявило, що військове командування росії протягом останніх трьох днів здійснювало контрольований відхід з району Балаклія-Ізюм.

Російське МО помилково стверджувало, що російські війська зробили ряд демонстративних дій і використовували артилерію і авіацію для забезпечення безпеки відходу російських військ. Ці російські заяви не мають ніякого відношення до ситуації на місцях, – йдеться в повідомленні.

У ISW підкреслили, що нездатність росії визнати невдачі в Харківській області і ефективно створити інформаційні умови призводить до колапсу російського інформаційного простору.

Пропагандисти кремлівського телебачення запропонували широкий спектр заплутаних пояснень українських успіхів – від виправдання того, що російські сили борються проти всього західного блоку, до применшення важливості російських наземних ліній зв’язку в Куп’янську, – йдеться в повідомленні.

В Інституті заявили, що пропагандисти кремля виявилися надзвичайно неорганізованими у своїх викладах: одні підтверджували звільнення певних міст, інші спростовували такі повідомлення.

ISW зазначає, що військові блогери засудили МО росії за мовчання, самоізоляцію і спотворення ситуаційної обізнаності в росії. Один блогер навіть заявив, що мовчання російського МО – це зрада російських військовослужбовців, які воювали і продовжують воювати в Україні.

Такі невідповідності в повідомленнях ще більше підтверджують оцінку ISW про те, що російське МО стикається з труднощами при реагуванні на несподівані події в рамках встановлених інформаційних рамок, які представляють вторгнення рф в Україну як легку і бездоганну операцію.

Найголовніше, що такі неусвідомлені інформаційні практики підривають довіру російської громадськості до повідомлень російського МО і руйнують пропагандистський фасад кремля.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що ЗСУ зайшли до Куп’янська, триває звільнення населених пунктів Куп’янського та Ізюмського районів – ХОВА.