Опалювальний сезон в Україні: з держбюджету виділять кошти для закупівлю газу

27.08.2022 13:00   -
Газ на опалювальний сезон буде закуплено на гроші держбюджету

Комітет Верховної Ради з питань бюджету підтримав проект змін до закону “Про державний бюджет України на 2022 рік”. Документ передбачає виділення 12,7 млрд гривень на закупівлю газу. Повiдомляють Харьковские известия з посиланням на Інформаційне управління ВР.

Законопроектом №7681 пропонується виділити кошти Міністерству енергетики України на видатки за новою бюджетною програмою “Придбання природного газу для проходження опалювального сезону 2022-2023 років” за рахунок збільшення державних зовнішніх запозичень.

Законопроектом передбачається установити, що “Нафтогаз” після реалізації природного газу , придбаного за рахунок таких видатків, перераховує кошти від такої реалізації до державного бюджету.

Як зазначається в повідомленні, законопроект “спрямовано на забезпечення енергетичної безпеки держави та потреб споживачів України (побутових споживачів, бюджетних організацій, підприємств теплоенергетики) у природному газі протягом опалювального сезону 2022-2023 років в умовах загальноєвропейської енергетичної кризи”.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Україна закупила достатньо препаратів на випадок аварії на ЗАЕС, – МОЗ України.