Німеччина відмовляється надати українським військам бойові танки: в чому причина?

18.09.2022 16:04   -
Міноборони Німеччини відмовляється передавати Україні бойові танки

Берлін пояснює це тим, що жодна країна НАТО поки що не зважилася на такий крок. Повідомляють Харьковские известия з посиланням на коментар міністра оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт.

Німеччина не діятиме самотужки і надалі погоджуватиме військову допомогу з Україною та партнерами, зазначила Ламбрехт, а також нагадала про вже надану техніку, яка допомагає українським військовим звільняти території.

Ми робимо все можливе, що можемо: доставляємо зброю зі складів Бундесверу, з промисловості та через біржу, – додала голова Міноборони.

Німеччина з початку повномасштабного вторгнення росії дуже обережно говорила про військову допомогу Україні. За даними німецьких ЗМІ, уряд заморозив не лише передачу зброї, а й прямі контракти України з оборонними підприємствами.

На тлі успіхів ЗСУ на фронті позиція Берліна дещо змінилася. Нещодавно стало відомо, що Україна отримає 4 установки Gepard та 65 рефрижераторів. Також Німеччина хоче передати ЗСУ бронетранспортери Dingo та нові РСЗВ MARS II. Проте Міноборони Німеччини відмовляється передавати Україні бойові танки.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, як представники духовенства допомагають Харкову під час війни.