Міста-герої: Нацбанк презентував пам’ятну медаль присвячену Херсону (фото)

21.11.2022 16:50   -
У Херсоні презентували пам’ятну медаль із серії міста-герої - Нацбанк

19 листопада 2022 року на центральній площі вільного Херсона відбулася презентація першої пам’ятної медалі із серії, присвяченої містам героїв, – “Місто героїв – Херсон”. Про це повiдомляють Харьковские известия.

Під час робочого візиту Голова Національного банку України Андрій Пишний вручив пам’ятні медалі голові Херсонської обласної військової адміністрації Ярославу Янушевичу.

Дизайн пам’ятної медалі “Місто героїв – Херсон”, розроблений художницею Наталією Фандіковою, відтворює краєвиди довоєнного міста Херсона – красивого, гармонійного, що надихає до життя, – у сплетінні історичних подій весни 2022 року, коли містяни сміливо та самовіддано протестували проти окупантів.

У Херсоні презентували пам’ятну медаль із серії міста-герої - Нацбанк

Особливий акцент віри в Перемогу зроблений авторкою через відтворення на пам’ятній медалі рядків з історичного роману Ліни Костенко “Берестечко”: Не допускай такої мисли, що Бог покаже нам неласку. Життя людського строки стислі. Немає часу на поразку.

Цією медаллю Нацбанк започатковує серію пам’ятних медалей, присвячених містам та їх мужнім жителям і захисникам, які проявили героїзм та стійкість під час відсічі збройній агресії рф проти України.

У серії також заплановано випуск медалей, присвячених містам героїв – Харкову, Маріуполю, розстріляній Київщині (Бучі, Гостомелю, Ірпеню) та іншим містам.

Випуск пам’ятної медалі “Місто героїв – Харків” запланований на сьогодні, 21 листопада, 2022 року.

Раніше ми повідомляли про те, що Нацбанк випустив пам’ятні монети “Ой у лузі червона калина”.