ЄС об’єднає зусилля з оборонною промисловістю для постачання зброї Україні

18.02.2023 14:08   -
Новини України: ЄС має намір збільшити виробництво боєприпасів

Європейський Союз має намір об’єднати зусилля з оборонною промисловістю, щоб прискорити та збільшити виробництво боєприпасів, вкрай необхідних на полі бою в Україні та поповнити військові запаси блоку. Повідомляють Харьковские известия з посиланням на Reuters.

Виступаючи на Мюнхенській безпековій конференції, глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн запропонувала блоку зробити те, що він робив під час пандемії, щоб підготуватися до великомасштабного виробництва вакцини від COVID.

Ми могли б подумати, наприклад, про попередні угоди про закупівлю, які дають оборонній промисловості можливість інвестувати у виробничі лінії зараз, щоб вони працювали швидше та збільшували обсяги, які вони можуть доставити, – сказала вона.

Фон дер Ляєн наголосила, що блок не може чекати місяцями та роками, щоб мати можливість поповнити свої військові запаси або відправити в Україну такі боєприпаси, як 155-мм артилерійські снаряди.

Настав час, дійсно, прискорити виробництво та збільшити виробництво стандартизованої продукції, якої гостро потребує Україна, наприклад, стандартизованих боєприпасів, – сказала вона.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли про те, які соцвиплати у 2023 році продовжуються автоматично.