Чому зростають ціни на яйця: причини та прогнози

16.10.2022 16:10   -
Новини України: причини підвищення цін на яйця та прогнози на майбутнє

Внутрішня продовольча безпека України повністю забезпечена, дефіциту продовольства не очікується. Повідомляють Харьковские известия з посиланням на Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Повідомляється, що проблема зі здорожчанням яєць пов’язана зі знищенням птахофабрик зокрема, у Чорнобаївці та в Донецькій і Луганській областях, а також з нестачею несучих курей та скороченням виробництва яєць.

За словами заступника міністра аграрної політики та продовольства України Маркіяна Дмитрасевича, незабаром ціна на яйця вирівняється. Також він зазначив, що дефіциту продовольства у країні не буде.

Дефіциту продовольства в нас точно не буде. Ми аграрна країна і нетто-експортер аграрної продукції, тому наші внутрішні потреби ми точно задовільнимо повністю. На процеси ціноутворення продуктів впливатиме в першу чергу загальна інфляція, вартість енергоносіїв та логістики, – резюмував заступник Міністра.

Крім цього зазначається, що стабільною має залишатись ціна на цукор. Аграрії посіяли 180 тис. га цукрового буряка, що трохи менше проти минулого року – 224 тис га. Із зібраного цьогоріч буряка має вийти 1 млн тонн цукру. 

Дефіциту цукру не буде, як і його суттєвого здорожчання, – підкреслив заступник міністра.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли про те, що отримати в Украіні готівку стане зручніше. Картка “Простір” дає таку можливість.