Житлові будинки міста підготовлені до зими

12.09.2019 17:05   -
Автор:
Про це сьогодні, 12 вересня, на робочій нараді з підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.
За його словами, на даний момент триває активна реконструкція центральних тепломагістралей. Нагадаємо, в місті вже замінено близько 20 км трубопроводів.
«Сьогодні зі Світовим банком у нас досягнуто повне взаєморозуміння, і ми ставимо завдання перед «Харківськими тепловими мережами» до початку опалювального сезону завершити перекладання всіх запланованих основних магістралей. Зокрема, до 15 жовтня ми плануємо виконати весь комплекс ремонтних робіт на трубопроводі по вул. Броненосця «Потьомкін», для чого вже отримані труби. Після цього проведемо благоустрій ділянки», – підкреслив Ігор Терехов.
Він додав, що завершується перекладка ще двох головних теплових магістралей – 94-ї та 95-ї. Крім цього, за кошти Світового банку місто проводить масштабну реконструкцію внутрішньобудинкових мереж.
Зазначимо, що у зв'язку з проведенням планово-попереджувальних ремонтних робіт сьогодні в місті від гарячого водопостачання відключено понад тисячу будинків. Ігор Терехов запевнив, що до початку опалювального сезону постачання гарячої води буде включено в максимальній кількості житлових будинків.
Також перший віце-мер зазначив, що завершена підготовка до зими всіх об'єктів КП «Харківводоканал», ліфтового господарства, відремонтовані під'їзди, електромережі і завершується ремонт покрівель.
«Зараз ми працюємо над тим, щоб отримати газ для ТЕЦ-5, тому що від неї тепло надходить жителям Шевченківського та Київського районів. Все, що залежало від міських комунальних служб, зроблено в повному обсязі, і ми плануємо почати опалювальний сезон вчасно», – підкреслив Ігор Терехов.