За добу в лікарню швидкої і невідкладної допомоги звертаються 180 пацієнтів. ФОТО

06.11.2019 17:24   -
Автор:
Про це повідомили сьогодні, 6 листопада, на виїзному засіданні постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Харківської міської ради, яке відбулося у цьому лікувальному закладі.
Для членів комісії провели екскурсію лікарнею – Центром щелепно-лицевої хірургії, клініко-діагностичною лабораторією, хірургічним відділенням, відділенням політравми тощо. Депутатам показали відремонтовані палати та операційні, нове обладнання.
Як повідомила заступник директора Департаменту охорони здоров'я Тетяна Бакалова, щорічно до стаціонару звертається близько 60 тис. хворих і постраждалих, в тому числі понад 5 тис. дітей. Щороку в лікарні проводиться понад 20 тис. операцій.
За статистикою, серед тих, хто звертається до лікарні, 85% – жителі Харкова, 12% – Харківської області, 3% – інших областей України, 1% – іноземні громадяни.
«Велика увага приділяється матеріально-технічному забезпеченню лікарні. У 2016-2018 роках був проведений капітальний ремонт будівель, приміщень та інженерних мереж на 26 млн грн, закуплено сучасне медичне лікувально-діагностичне обладнання на 43,6 млн грн. Зараз проводиться капремонт приміщень у неврологічному відділенні, щоб розмістити там реанімаційний блок. Цього року на придбання дефібриляторів, моніторів, апарату штучної вентиляції легенів, ангіографа було виділено 27,2 млн грн. Очікуємо поставку цього обладнання в грудні, і, таким чином, лікарня буде забезпечена сучасним ангіографічним комплексом для проведення операцій серцево-судинної патології», – розповіла Тетяна Бакалова.
Заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан зазначила, що лікарня швидкої та невідкладної допомоги є однією з кращих у регіоні.
«Ми намагаємося поліпшувати матеріально-технічну базу установи, підвищувати рівень обслуговування пацієнтів, соціального забезпечення персоналу лікарні. Так, проблеми є, але ми ними системно займаємося», – підкреслила віце-мер.
Під час спілкування з лікарями також обговорювалося питання взаємодії з поліцією, яка дуже повільно і неохоче реагує на виклики з «тривожної кнопки», коли є необхідність заспокоїти пацієнтів з неадекватною поведінкою. За словами Світлани Горбунової-Рубан, цю проблему постараються вирішити.
Довідка. Харківська лікарня швидкої та невідкладної допомоги заснована у 1977 році. Зараз є багатопрофільним стаціонаром на 960 ліжок, який забезпечує громадян цілодобовою екстреною та спеціалізованою медичною допомогою.
Лікарня є університетською клінікою, базою 13 кафедр Харківського національного медичного університету та Харківської медичної академії післядипломної освіти.