Вчителів харківської гімназії запросили відвідати Китай. ФОТО

25.10.2019 17:30   -
Автор:
До складу делегації увійшли віце-мер, представники Департаменту освіти, директор школи іноземних мов, педагоги міста. Вони відвідали у харківській гімназії нові кабінети хімії та біології, математики, української мови, читальну залу бібліотеки, новий стадіон, який був відкритий цього року. Члени делегації поспілкувалися з колективом гімназії і дізналися, як влаштований навчальний процес у харківській школі.
Як повідомив директор Департаменту освіти міста Цзинань Ван Біньму, мета візиту делегації – ознайомитися й порівняти сферу освіти в Харкові і Цзинані, поділитися досвідом і перейняти кращі практики навчання. Ван Біньму зазначив, що йому і колегам сподобалося, як в гімназії навчають дітей, як до них ставляться, і висловив надію на співпрацю з цим навчальним закладом.
Директор гімназії №47 Ніна Клименко повідомила, що завдяки підтримці міської влади в 2018 році в навчальному закладі обладнали новий кабінет хімії, а в цьому році – кабінет біології.
«У кабінеті біології є мікроскопи, хімічні препарати, мультимедійна дошка, все комп'ютеризовано. З хімії, наприклад, сьогодні проходили будову атома. Спочатку діти отримали наочний матеріал – деталі атома, все записали, розглянули атом у 3D. Це вже не ті уроки, які були навіть п'ять років тому. Все цікаво, захоплююче», – розповіла Ніна Клименко.
За її словами, гімназія вже співпрацює з навчальними закладами Словаччини, Чехії, Польщі. Тепер вчителів гімназії запросили відвідати Китай.
«Потрібно піднімати професіоналізм учителя, щоб він був затребуваний в суспільстві. Потрібно багато зусиль прикладати, щоб підготувати успішного випускника і в майбутньому – громадянина, що ми і робимо. Співпраця з іноземними колегами збагачує досвід, коли можна побачити себе з боку, обмінятися кращими методиками навчання. Адже ми робимо одну спільну справу, їх, як і нас, цікавить якість знань і майбутнє дітей. Тому є про що говорити. Будь-який досвід завжди корисний», – сказала Ніна Клеменко.
Зазначимо, що сьогодні департаменти освіти з Харкова і міста Цзинань підпишуть меморандум про співпрацю.
Довідка. Цзинань – столиця провінції Шаньдун в КНР. У місті близько 2 тис. підприємств, понад 200 науково-дослідних організацій, 16 вищих і 38 середніх спеціальних навчальних закладів. Угода про встановлення побратимських відносин між Харковом та Цзінанем була підписана 23 травня 2007 року. У 2017 році був підписаний меморандум про продовження співпраці.
Колектив гімназії №47 нагороджений золотою медаллю IX Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти в 2018/2019 навчальному році» в номінації «Впровадження інноваційних технологій у педагогічний процес щодо підвищення рівня підготовки учнів». За останні три роки гімназія підготувала 40 золотих і срібних медалістів. У 2018 року учні гімназії здобули дві срібні медалі на 52-й Міжнародній Менделєєвській олімпіаді з хімії та срібну медаль на Міжнародній хімічній олімпіаді.