У новому фронт-офісі БТІ можна оформити техпаспорт, придбати житло та безкоштовно отримати юридичну консультацію

16.09.2019 16:20   -
Автор:
Директор Департаменту реєстрації та цифрового розвитку Олег Дробот нагадав, що оновлене БТІ почало роботу 13 вересня 2017 року. Від старої системи роботи підприємства не залишилося нічого: у фронт-офісі немає кабінетів, усіх приймають у відкритому приміщенні, а терміни виготовлення документів значно скорочені.
Нещодавно у БТІ з'явилося агентство нерухомості. Тепер працівники комунального підприємства допомагають продати і придбати будинок або квартиру. Крім того, за дорученням Харківського міського голови Геннадія Кернеса у фронт-офісі надаються безкоштовні юридичні консультації.
«До нас щодня звертаються сотні харків'ян по правову консультацію, тому що сьогодні довіра до комунального підприємства у сфері нерухомості є найвищою. На підтвердження цього факту ми отримали відповідну нагороду від Міністерства регіонального розвитку та Ради Європи. Вони відзначили Харків і, відповідно, досвід роботи БТІ як одну з найкращих практик місцевого самоврядування в Україні», – розповів Олег Дробот.
Він нагадав, що саме в КП «БТІ» першими в країні ввели замовлення техпаспорта онлайн. Це можна зробити на сайті Департаменту реєстрації та цифрового розвитку або на Порталі електронних сервісів.
Увесь цей досвід, підкреслив директор департаменту, застосують у «Будинку нерухомості», де зараз проводиться масштабна реконструкція старого приміщення «БТІ».