У навчальних закладах Харкова замінили понад 4 тисячі вікон

02.10.2019 17:10   -
Автор:
Про це сьогодні, 2 жовтня, повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко.
За її словами, всі 465 установ освіти міста Харкова повністю готові до нового опалювального сезону. Протягом літа у місті провели дуже багато робіт, пов'язаних із забезпеченням навчальних закладів теплом і енергозбереженням. Зокрема, цього року встановили понад 4 тис. нових вікон.
Ольга Деменко зазначила, що програма з заміни старих вікон на нові, енергозберігаючі, працює в Харкові вже четвертий рік і була прийнята за ініціативи Харківського міського голови Геннадія Кернеса.
«Програма дуже ефективно працює, і батьки задоволені. Ми категорично заборонили навчальним закладам залучати батьківські кошти на заходи з енергозбереження», – зазначила Ольга Деменко.
Крім того, у цьому році в навчальних закладах відремонтували 164 покрівлі та провели низку заходів з підготовки теплових систем.
«Десь проводилися капітальні ремонти, десь часткові ремонти стояків, батарей тощо. Ми до цього питання ставимося дуже серйозно і відповідально. Перш ніж приступити до навчально-виховного процесу, батьки і ми, педагоги, повинні бути впевнені, що, по-перше, наша дитина буде в безпеці, по-друге, буде здоровою. Тому ми зобов'язані створити комфортні умови для перебування наших дітей у навчальних закладах», – зазначила Ольга Деменко.