У Московському районі відсвяткували річницю визволення Харкова. ФОТО

21.08.2019 09:45   -
Автор:
У заходах, присвячених 76-й річниці визволення міста Харкова від нацистських загарбників, взяли участь ветерани, представники районної адміністрації, різних установ та організацій, громадськість, учні та депутати.
Присутні поклали квіти до монументів та вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Голова Адміністрації Московського району Олег Товкун зазначив, що майже два роки окупації залишили невитравний слід в історії Харкова. У місті та області були вбиті, закатовані і заморені голодом 280 тис. мирних жителів і майже 23 тис. військовополонених, розграбовані музеї і бібліотеки, зруйновані підприємства і цілі житлові масиви, знищено багато пам'ятників архітектури.
«Напевно, у кожній сім'ї харків'ян збереглися розповіді про ті страшні часи. Про руїни замість будинків, про нескінченні муки голоду, розстріли прямо на вулицях, зламані долі. Ті випробування, які випали на долю жителів окупованого Харкова, неможливо передати словами. І ми повинні завжди пам'ятати тих героїв, які ціною власного життя визволили наше місто від окупантів і подарували нашим нащадкам мирне життя. Хотілося б побажати усім вам головного, за що боролися наші діди – миру. Нехай кожен день вашого життя дарує щастя, радість і добрі посмішки, а у кожної харківської сім'ї панують мир і злагода» – сказав Олег Товкун.