У місті завершується сезонна заміна труб водопостачання

13.12.2019 19:24   -
Автор:
Як повідомив заступник директора з виробництва Комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» Микола Завада, в 2019 році підприємство запланувало відремонтувати 24 км зношених мереж, з яких до кінця грудня залишилося замінити близько 600 м.
Зокрема, зараз заміна мереж водопостачання проводиться на вул. Сумській в районі Харківського національного театру опери та балету ім. Лисенка. Перекладання труб проводиться безтраншейним способом.
«Роботи проходять практично без розкопування ґрунту. Зроблено невеликий шурф, і методом санації буде встановлена ​​нова труба діаметром 200 мм. Сьогодні монтуються вузли, а завтра будемо запускати систему і впорядковувати місце розриття. Роботи проходять в плановому режимі для стабільного водопостачання та запобігання аварій у майбутньому», – зазначив Микола Завада.
Він також повідомив, що сьогодні в місті проводяться планові заміни мереж. «Як такого «латання» труб зараз немає. Заводська гарантія на нові труби – 50 років, але ми сподіваємося, що вони при правильній експлуатації прослужать довше. Якщо в цілому підбивати підсумки року, то в плані ремонту ми вже вийшли на показники 2018 року, і хоча цей рік фінансово був складнішим, підприємство утримало ситуацію», – підсумував Микола Завада.