У місті встановлять меморіальну дошку загиблому воїну АТО

10.10.2019 09:40   -
Автор:
Таке рішення було прийнято 9 жовтня на засіданні Міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища, яку провів перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.
Також меморіальні дошки встановлять на харківських будинках, де на початку 20 століття розташовувалися синагоги. Зокрема, таблички з'являться на будівлях у пров. Подільському, 12 та пров. Мордвинівському, 15. Ще одну пам'ятну табличку розмістять на фасаді будинку по вул. Громадянській, 11/13, де в кінці 19 століття мешкала сім'я відомого харківського мецената, купця 1-ї гільдії Петра Бураса.
Також в ході засідання топонімічна комісія схвалила рішення про впорядкування назв зупинок громадського транспорту. Як зазначив відповідальний секретар комісії Олексій Хорошковатий, така робота проводиться раз на два роки – за цей час в місті з'являються нові зупинки, а деякі зі старих – перейменовуються. На сьогоднішній день таких об'єктів в Харкові 1408. Перелік нових назв зупинок буде затверджений на засіданні виконавчого комітету міської ради.