У місті будуть розвивати стартап-рух

18.09.2019 17:10   -
Автор:
Про це сьогодні, 18 вересня, на засіданні робочої групи з написання Стратегії розвитку міста Харкова на 2020-2030 роки повідомила начальник управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Вікторія Грецька-Миргородська.
За її словами, Стратегія інноваційного розвитку міста до 2025 року передбачає зробити Харків стартап-столицею України. Для цього в планах на майбутній рік – створення муніципального стартап-центру, де проходитимуть відкриті лекції, краш-тести проектів, демодей (раз на півроку за участю приватних інвесторів журі відбиратиме кілька проектів). Центр стане майданчиком для розвитку молоді та допоможе збільшити кількість успішних стартапів.
«Ми хочемо побудувати свою концепцію, щоб інноваційні рішення впроваджувалися в різних сферах життя. Для цього потрібно розвивати підприємницький дух. Підприємці не бояться ризикувати, помилятися, досягати поставлених цілей. Це не клас споживачів, а клас новаторів, креативних людей, які можуть зробити Харків інноваційним містом», – зазначила Вікторія Грецька-Миргородська.
Вона повідомила, що також у Харкові продовжать проводити щорічний інноваційний форум і ярмарок стартапів, плануються освітні заходи в школах, робота зі студентами та викладачами, підтримка підприємців.
У підсумку в місті планують побудувати свою екосистему для формування інноваційного підприємництва.
«Потенціал великий – 48 вишів, 200 наукових лабораторій, і у нас вже починає формуватися серйозне ком'юніті, яке взаємодіє один з одним. З урахуванням того, що в уряді прийматимуться рішення зі створення екосистеми, ми хотіли б увійти в рух і просунути інноваційні ідеї в законодавство», – повідомила начальник управління.
Вона зазначила, що всі ці кроки дозволять збільшити надходження податків, вирішити законодавчі проблеми в цій сфері і залучити до стартап-руху більше молоді.
Зазначимо, що в Харкові приступили до розробки Стратегії розвитку міста на наступні десять років – з 2020 по 2030 рік. У документі будуть відображені різні напрями розвитку і життєдіяльності міста. До обговорення Стратегії будуть залучені експерти з різних сфер і громадськість міста.