У міськраді нагородили переможців конкурсу в рамках «Ночі науки». ФОТО

30.09.2019 09:45   -
Автор:
Як повідомила директор Департаменту Ольга Дем'яненко, конкурс провів партнер проєкту – компанія «Vodafone Ukraine». Його учасникам необхідно було розмістити в «Instagram» цікавий пост про локації «Ночі науки», які найбільш сподобалися. Головні умови: фото або відео з місця події, його геометки, а також теги: #ScienceNightKharkiv2019 і #Vodafone Ukraine. За результатами конкурсу найбільшу кількість лайків набрав пост Ганни Борисенко, яка стала переможцем конкурсу.
Ольга Дем'яненко вручила Ганні і її синові Кирилу, який був головним героєм постів мами, приз від компанії-партнера – брендову чашку і зарядний пристрій (пауербанк).
«Нам все дуже сподобалося. Ми відвідали університет залізничного транспорту, тому що це моя альма-матер, і син з раннього дитинства захоплюється поїздами. Він там зміг посидіти в кабінеті машиніста і навіть покерувати поїздом. Також ми були в авіакосмічному університеті ХАІ, ще одна наша пристрасть – літаки», – зазначила Ганна Борисенко.
У свою чергу Ольга Дем'яненко зазначила, що головна задумка «Ночі науки» – в інтерактивній і цікавій формі показати підростаючому поколінню, що таке наука і що це не так нудно, як всі думають.
«Основна ідея в тому, щоб допомогти школярам і абітурієнтам визначитися з майбутньою професією. Також ми хочемо таким чином показати жителям і гостям міста наукові досягнення та інноваційні технології Харкова як наукового центру Східної Європи, розповісти, чим займається кожна наша лабораторія і що з інноваційних підходів сьогодні застосовується в місті», – підкреслила директор департаменту.
Також призами від партнера заходу були нагороджені Ольга Кравець та Вероніка Савченко, які посіли у конкурсі 2-ге та 3-тє місця відповідно.
Нагадаємо, цього року в рамках «Ночі науки» 21 вересня свою роботу презентували 16 вищих навчальних закладів Харкова, а також Харківський планетарій ім. Ю. Гагаріна та STEM-школа «Inventor». Локації заходу відвідали понад 10 тис. осіб.
Довідка. Освітній проєкт «Ніч науки» проводиться Департаментом по взаємодії з міжнародними організаціями під патронатом Харківського міського голови Геннадія Кернеса і за підтримки Німецької федеральної компанії «GIZ» та компанії «Vodafone Україна».