У міській раді нагородили учасників «Kharkiv Fashion»

29.11.2019 09:30   -
Автор:
Начальник управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів Вікторія Грецька-Миргородська вручила дипломи моделям, волонтерам, дизайнерам і партнерам заходу.
За її словами, осінній «Kharkiv Fashion» відвідало понад 5 тис. осіб. Цей проєкт не тільки іміджевий, а й соціальний: у його рамках проводяться навчальні семінари і конкурс дизайнерів. Поряд з професіоналами в ньому беруть участь люди з інвалідністю, дизайнери-початківці і всі, хто хотів би спробувати себе в якості моделі. Наступний «Kharkiv Fashion» планують провести в березні 2020 року.
Учасниця проєкту, випускниця першого в Україні інклюзивного модельного агентства Наталя Мандрик розповіла, що вперше вийшла на подіум цього року. Дівчина три місяці вивчала дефіле, візаж, і показ на «Kharkiv Fashion» став її дипломною роботою. Крім того, вона займається фехтуванням на візку.
«Багато хто думає, що люди з інвалідністю сидять вдома, залежать від родичів і нічого не можуть. Це не так. Ми теж працюємо, у нас є сім'ї, ми розвиваємося і прагнемо досягати цілей. Цим проєктом ми хотіли показати, що навіть якщо ти на візку – це не означає, що ти не можеш втілити в життя свою мрію. Можна домогтися всього, чого хочеш. Тільки потрібно докласти зусиль, не сидіти на місці і щось робити», – зазначила Наталя Мандрик.
Нагадаємо, що у рамках осіннього сезону «Kharkiv Fashion 2019» пройшла презентація дебютної колекції «RIDNA» народної артистки України Ольги Сумської та харківського дизайнера Марії Бисової. Відбувся перфоманс акторів дитячого театру «Шибеники», а випускниці першого в Україні інклюзивного модельного агентства разом із дизайнерами Олександром Бевзюком та Іриною Ігнатовою представили колекцію джинсового одягу «Stay wild».
Проєкт організований управлінням інноваційного розвитку та іміджевих проектів за ініціативою учасників Харківського кластеру легкої промисловості та дизайну під патронатом Харківського міського голови Геннадія Кернеса.