У Харкові знижують бордюри для пересування людей з обмеженими можливостями

30.10.2019 10:05   -
Автор:
Про це повідомили 29 жовтня на засіданні Комітету забезпечення доступності маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста, яке пройшло у Харківській міській раді. Засідання провела заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.
Як повідомив заступник директора Департаменту будівництва і дорожнього господарства Антон Стрєльцов, за результатами громадського моніторингу роботи із зниження бордюрів виконали в районі Палацу одруження (на перетині вулиць Сумської і Культури), біля бізнес-центру на вул. Чернишевській, біля Харківського національного академічного театру опери та балету імені М. В. Лисенка, Харківської обласної філармонії, Центрального парку культури і відпочинку імені Горького (на перетині вулиць Сумської та Весніна). Такі роботи планується виконати на вул. Університетській, в районі Будинку актора і Харківського академічного російського драматичного театру імені О. С. Пушкіна.
Крім того, представники СКП «Харківзеленбуд» повідомили, що також бортовий камінь знизили у сквері Театральному. Обладнаний з'їзд біля пам'ятника О. С. Пушкіну. Такі ж роботи планують виконати в сквері біля фонтану «Дзеркальний струмінь», в районі фонтану і на вул. Гоголя.
В ході засідання було прийнято рішення скласти загальноміський план адаптації пішохідних зон для людей з обмеженими можливостями, а також запропонувати районним адміністраціям провести нараду з власниками приватних парковок, щоб нагадати про необхідність облаштовувати на майданчиках місця для людей з інвалідністю.