У Харкові завершують реконструкцію Саржиного яру. ФОТО

02.08.2019 12:25   -
Автор:
Як повідомив директор Департаменту комунального господарства Олексій Богач, до цієї дати планується завершити основні ремонтні роботи на джерелі. Прикрашатимуть Саржин яр сім озер, розташованих на трьох різних рівнях.
«Чисту воду, яка йде з джерела, ми спробували взяти в певні архітектурні форми у вигляді озер, а також збільшили проток води і думаємо, що це рішення сподобається харків'янам. В кінці джерельна вода, яка проходить через озера, йтиме під дамбу спіраллю вниз і ховатися від ока», – зазначив Олексій Богач.
Зараз комунальники займаються благоустроєм території, продовжують монтувати лавочки і металеві крісла для відпочинку. Також облаштовується новий вихід сходами до станції метро «Ботанічний сад».
Для зручності відвідувачів у Саржиному яру побудують три туалети: з боку пр. Науки, в районі бювету і біля пішохідної доріжки під канатною дорогою. Поруч з інтерактивним ігровим комплексом для дітей буде облаштовано кімнату матері і дитини.
Нагадаємо, в ході реконструкції в яру відновили навіс над джерелом, створивши всередині ілюзію зоряного неба, відремонтували бювети, купелі, встановили декоративні навіси, металеві крісла, дерев'яні лежаки і нові світильники.
За словами директора департаменту, наступного року в Саржиному яру продовжиться робота над ландшафтним дизайном.