У Харкові встановлюють сучасні гідранти

01.10.2019 15:20   -
Автор:
Про це сьогодні, 1 жовтня, в ході засідання Міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку провів перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, повідомив перший заступник генерального директора КП «Харківводоканал» Олександр Коваленко.
«Харківводоканал» уклав договір, і вже проведено тендерні торги на придбання гідрантів європейської якості, які б надійно працювали і забезпечували максимальну оперативність при пожежогасінні. У вересні ми отримали перші 38 сучасних гідрантів. Всі вони вже встановлені в місті», – зазначив Олександр Коваленко.
У свою чергу начальник Харківського міського відділу ГУ ДСНС України в Харківській області Володимир Юрченко нагадав, що сьогодні в місті налічується понад 6,5 тис. гідрантів, з них у неробочому стані – близько 1,5 тис.
«Ми проаналізували, що за останні три роки несправних було 2,5 тис. гідрантів, і зараз ситуація покращується», – зазначив Володимир Юрченко.
В ході засідання перший віце-мер Ігор Терехов доручив керівництву КП «Харківводоканал» встановити сучасні гідранти в центральній частині Харкова і скласти точний графік, коли в місті будуть відновлені всі вуличні засоби пожежогасіння.