У Харкові впровадять нові сервіси для підприємців

04.12.2019 09:30   -
Автор:
Про це на засіданні постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою та інженерної інфраструктури міста Харківської міської ради повідомила директор Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку Вікторія Китайгородська.
За її словами, наступного року планується впровадити сервіс «Менторська допомога». На зустрічах з профільними фахівцями, керівниками різних компаній або у форматі онлайн підприємці зможуть отримувати консультації з продажу, маркетингу, масштабування бізнесу, діджитал-маркетингу, івент-маркетингу та інших напрямків. Крім того, планується запустити чат-бот на сайті «Підприємництво і споживчий ринок міста Харкова».
«Ми бачимо, що до нас надходить велика кількість однотипних питань. Ми їх систематизуємо, і отримати відповідь можна буде протягом двох хвилин користуючись чат-ботом. Також чат-бот працює на сайті Центру надання адміністративних послуг», – повідомила Вікторія Китайгородська.
За її словами, для підприємців планується провести тренінги та навчальні заходи, на яких вони зможуть більше дізнатися про сферу трудового законодавства, оподаткування, законність проведення перевірок тощо.
Крім того, у місті продовжать приділяти увагу розвитку молодіжного підприємництва і доповнять інтернет-ресурс «Ярмарок вакансій» новим розділом «Тиждень з компанією».
«Ми реалізували цей сервіс на нашому порталі у минулому році. Бачимо, що кількість претендентів, які шукають роботу через наш сервіс, збільшується, і зростає кількість компаній, які розміщують оголошення. Але часто люди цікавляться, що це за компанії. Тому у новому розділі ми кожен тиждень будемо розміщувати інформацію про різні компанії», – розповіла директор департаменту.
Зазначимо, що відповідні зміни у міську Програму підтримки розвитку підприємництва на 2018-2022 рр. планується внести на найближчій сесії міської ради.