У Харкові впорядковують двори житлових будинків. ФОТО

30.07.2019 09:30   -
Автор:
За словами жителів, упорядковувати двір по вул. Сергія Грицевця між будинками №24, 26 і 28 комунальники почали ще торік. За цей час на площі 40 тис. кв. м були встановлені нові лавочки, дитячий майданчик, клумби, а також декоративні елементи на тему «Мій Харків» у вигляді Дзеркального струменя і залізничного вокзалу.
Цього року у дворі облаштовують новий тематичний «острівець» в стилі Африки. Так, на дитячому майданчику були встановлені фігурки бегемота і черепахи.
«Ми почали роботи в березні – перекопували, рихлили газони, сіяли траву – близько 10 000 кв. метрів. У нас тут встановлені черепаха і бегемотик. На них можна сидіти, фотографуватися. Бегемоту діти навіть ім'я дали – Жорик. І обіцяють ще два бегемотики і великого крокодила. Діти вже знають, що тут буде крокодил, і чекають з нетерпінням», – повідомила начальник ділянки №5 філії КП «Харківблагоустрій» Індустріального району Галина Вознюк.
Також, за словами начальника філії КП «Харківблагоустрій» Індустріального району Андрія Гончарова, на території двору були встановлені квіткові арки.
«Для прикраси арок ми використовували квіти, що в'ються. Також в цьому дворі облаштували 12 клумб і висадили такі садові рослини, як бирючина, ялівець, форзиція. І найголовніше, що восени минулого року уздовж школи №157 ми висадили катальпову алею», – повідомив Андрій Гончаров.
Всього у дворі по вул. Сергія Грицевця було висаджено близько 20 тис. квітів.