У Харкові відзначають День Соборності України. ФОТО

22.01.2020 12:25   -
Автор:
У ньому взяли участь представники міських та обласних органів влади, дипломатичних установ, громадських організацій, духовенства, ветерани АТО і ООС, учні.
Харків'яни поклали квіти до пам'ятника Кобзарю. Біля монумента звучали вірші про Україну, присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих за суверенітет України, прозвучали гімн України і триразовий залп.
Заступник міського голови – директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв привітав українців з Днем Соборності і зазначив, що сьогодні виповнюється 101 рік з дня утворення єдиної Української Народної Республіки. «Це дуже важлива дата для нашої держави, яка є запорукою майбутнього країни і її розвитку», – сказав віце-мер.
Екзарх Української греко-католицької церкви, єпископ, владика Василь зазначив, що священнослужителі святкують цей день, і церква завжди молиться за єдність народу. «Просимо Божого благословення для України, щоб вона була єдиною, незалежною і вільною державою», – сказав священнослужитель.
Довідка. День Соборності України – державне свято, відзначається щорічно 22 січня, в день, коли в 1919 році в Києві, на Софійській площі, було проголошено Акт злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) Української держави.