У Харкові відновлюють фасади житлових будинків. ФОТО

03.09.2019 13:35   -
Автор:
Як повідомив сьогодні, 3 вересня, виконроб ТОВ «СМП «Схід Буд» В'ячеслав Шаловинський, реконструкцію фасаду двох будинків по вул. Дарвіна бригади почали п'ять тижнів тому, завершити роботу планують до 15 вересня.
«Цей фасад був в аварійному стані – стара штукатурка спадала, місцями обсипалися карнизи, а на стінах з'явилися мікротріщини. Зараз ми все відновлюємо – знімаємо штукатурку до цегли, вирівнюємо стіни і наносимо шар фарби. Фасад фарбуємо в сірий колір, як було узгоджено з мешканцями. Реконструкцію виконуємо із застосуванням спецтехніки, тому що не скрізь можна встановити будівельні ліси», – повідомив В'ячеслав Шаловинський.
За його словами, торік за двома цими адресами був відновлений зовнішній фасад будинку, в цьому році планується відремонтувати близько 2 тис. кв. м фасаду з внутрішньої сторони. Мешканці вже встигли оцінити роботу підприємства.
«Торік ця ж бригада робітників нам зробила чудовий ремонт фасаду зовні, і нам сподобалася якість їх роботи, хлопці дуже сумлінно виконали реконструкцію. Тому ми попросили, щоб саме ця бригада завершила реконструкцію фасаду з внутрішньої сторони», – повідомила мешканка будинку №19 Наталія Зубенко.
Зазначимо, що підприємство, яке виконує реконстуркцію фасаду, обслуговує Холодногірський район. В цьому році в районі планується відновити близько 15 тис. кв. м фасадів будинків, і бригади практично наблизилися до цієї цифри. Зараз реконструкція фасаду триває на будинку по вул. Коцарській, 36/38.
Нагадаємо, нещодавно були завершені роботи по вул. Холодногірській, 9 і 11, вул. Дмитрівській, 12 і 15 та вул. Великій Панасівській, 48/50.