У Харкові відкрили меморіальну дошку загиблому євромайданівцю Ігорю Толмачову

11.09.2019 09:54   -
Автор:
Громадський активіст, організатор і координатор Євромайданівського та волонтерського руху в Харкові загинув 22 лютого 2015 року внаслідок теракту біля Палацу спорту під час Маршу гідності.
Вшанувати пам’ять Ігоря Толмачова та відкрити пам’ятний знак до корпусу фізико-технічного факультету ХНУ ім. Каразіна прийшли його друзі та колеги, представники громадських та волонтерських організацій Харківщини.
«Ігор був гарним вченим і хорошою людиною, справжнім патріотом, – зазначив ректор Каразінського університету Віль Бакіров. – В нашому університеті вже є пам’ятна дошка нашим випускникам, які загинули в АТО. І сьогоднішня подія – важлива і сумна одночасно. Адже менше за все хочеться відкривати пам’ятні знаки нашим випускникам, які передчасно йдуть з життя. Та ми маємо пам’ятати їх і бути вдячними. Як і тисячам героїв, які й сьогодні захищають нашу свободу».
Ігор Толмачов завжди займав активну громадянську позицію: підтримав Помаранчеву революцію, став активістом Революції Гідності, брав участь в акціях громадського волевиявлення у Києві та Харкові, допомагав у становленні Податкового майдану, був членом координаційної ради Євромайдану в Харкові, секретарем громадського штабу оборони Харкова. 24 лютого 2015 року за громадянську мужність, патріотизм, самовіддане служіння українському народові нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).