У Харкові відкрили головну ялинку міста і новорічне містечко. ФОТО

19.12.2019 19:05   -
Автор:
З нагоди свята на пл. Свободи пройшов концерт за участю кращих творчих колективів міста. Дід Мороз та Снігуронька привітали харків'ян з Днем святого Миколая та прийдешніми новорічними святами.
Інсталяція «Зоряне небо» веде до головної міської ялинки, висота якої – рекордні 40,5 м. Ялинку прикрашають близько 60 світлових кристалів, 70 світлодіодних куль, близько 200 іграшок у вигляді подарункових коробок, 700 куль і декоративних бус, 500 страбоскопів. На верхівці виблискує зірка 3х4 м, а внизу встановили чотириметрового Діда Мороза з саньми. Справжній Дід Мороз чекатиме дітей у новому будиночку, який відкриють напередодні Нового року.
На новорічному ярмарку, що сьогодні відкрився, представлено близько півсотні кафе, ресторанів і магазинів. Можна спробувати страви європейської та азійської кухонь, пригоститися яблуками в карамелі, шоколадом, глінтвейном і пряниками, купити сувеніри і новорічні костюми. Біля фудкорту є столи і лавки. На території містечка працює дитяча зона з мультфільмами, фотозони з казковими персонажами і гірляндами.
Також у новорічному містечку працюють атракціони й велика ковзанка.