У Харкові виділили додаткові кошти на зарплату працівникам теплових мереж та ремонт житлового фонду

16.10.2019 11:44   -
Автор:
Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 16 жовтня, на сесії міськради.
Як повідомила заступник Харківського міського голови – директор Департаменту бюджету і фінансів Тетяна Таукешева, перевиконання дохідної частини бюджету пропонується спрямувати для забезпечення своєчасного та якісного початку опалювального сезону в місті. На фінансову підтримку комунальним підприємствам направлено 108,4 млн грн, у тому числі 90 млн грн – КП «Харківські теплові мережі» для виплати заробітної плати.
На виплату заробітної плати працівникам освіти у зв'язку з підвищенням на 10% умов оплати праці виділили 15 млн грн.
На поточний ремонт житлового фонду спрямовано 12,2 млн грн додаткових коштів, вулично-дорожньої мережі та капітальний ремонт внутрішньоквартальних доріг і тротуарів – 45,2 млн грн. На придбання піщано-сольової суміші виділено 10 млн грн.
Крім того, на придбання декорацій і сценічних костюмів для підготовки міста до Нового року направили 8,2 млн грн.
На виплату заробітної плати працівникам зоопарку і придбання корму для тварин збільшили витрати на 8 млн грн.
Також збільшена субвенція з державного бюджету на придбання житла внутрішньо-переміщеним громадянам в сумі 1,7 млн ​​грн і придбання житла дітям-сиротам та дітям під опікою на 3,4 млн грн.
Крім того, за результатами розгляд кошторису фінансових планів працівниками фінансових органів зменшено видатки головних розпорядників бюджетних коштів на 10,2 млн грн. Проект рішення також передбачає перерозподіл раніше затверджених сум.