У Харкові в рамках бюджету участі здійснюють дитячі мрії. ФОТО

26.11.2019 17:20   -
Автор:
Як повідомила сьогодні, 26 листопада, заступник директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Аліна Помазан, проєкт спрямований на зміцнення інституту сім'ї, а також покликаний надихнути дітей на досягнення своїх цілей.
«Це телевізійний дитячий проєкт, у рамках якого будуть розказані історії тих дітей, які мають дорослі амбітні плани і прагнуть реалізувати себе – не просто мріють, а йдуть до своєї мети і вже докладають до цього зусиль», – зазначила Аліна Помазан.
За її словами, для реалізації проєкту в Харкові провели кастинг, на який подали заявки понад 60 дітей. Загалом було відібрано шість найцікавіших героїв із незвичайними захопленнями.
Автор ініціативи, режисер Анастасія Свобода зазначила, що незважаючи на те, що ідея проєкту не нова, їй все ж захотілося не просто показати цікаві хобі харківських дітей, а й допомогти здійснити їхні мрії.
«Нашим завданням було знайти унікальних дітей, які захоплюються дорослими видами діяльності або, наприклад, самі заробляють гроші, і якось їх заохотити. У нашого сьогоднішнього героя нетипове захоплення – метро. Він читає книги про те, як зароджувалося і розвивалося харківське метро, ​​і чим воно відрізняється у різних містах. При цьому він дуже сучасний хлопчик», – зазначила режисер проєкту.
Єгор Авраменко – 11-річний харківський школяр, який дійсно має нетипове хобі – захоплюється роботою КП «Харківський метрополітен». Він уже вивчив історію підприємства, знає, коли була відкрита перша станція, і всю актуальну інформацію про будівництво нових.
«Я з дитинства любив їздити в метро, ​​і це переросло в таке захоплення. Я знаю, що є в метрополітені така традиція: кожну побудовану станцію відкривають символічним ключем, який служить своєрідним трофеєм. І вже є в метрополітені колекція таких ключів», – розповів Єгор.
Сьогодні для школяра провели екскурсію музеєм КП «Харківський метрополітен», а також за сприяння керівництва підприємства здійснили його заповітну мрію – проїхатися в кабіні машиніста метро.
«Я хочу працювати програмістом, щоб вусі мої захоплення перетворити на комп'ютерні ігри. Я вже розробляю одну з них, присвячену метро – симулятор метрополітену. За сюжетом, гравець у якості машиніста їздитиме по станціях метро, ​​при цьому це може бути метрополітен не тільки харківський, але і будь-якого міста у світі», – зазначив школяр.
Аліна Помазан також зазначила, що, крім мрії Єгора Авраменка, вже виконане заповітне бажання ще одного героя проєкту, який мріяв зіграти у футбол із гравцем ФК «Шахтар». За її словами, до кінця року будуть реалізовані мрії усіх учасників проєкту «Мрій і дій». Цікаві історії юних харків'ян можна буде подивитися на відеосервісі «YouТube».