У Харкові продовжують розширювати покриття міської мережі Wi-Fi. ФОТО

07.10.2019 14:56   -
Автор:
Про це сьогодні, 7 жовтня, повідомив провідний інженер КП «Міський інформаційний центр» Микита Сорока.
За його словами, до безкоштовної міської інтернет-мережі вже підключені заклади освіти та охорони здоров'я, центри надання адміністративних послуг, ділянки КП «Жилкомсервіс», а також сад ім. Шевченка і Центральний парк культури та відпочинку ім. Горького.
Сьогодні інженери підключили до Wi-Fi-мережі «SmartCityKharkiv» ще одну точку доступу – у школі №6 «Маріїнська гімназія» на вул. Римарській, 11. Раніше, повідомив Микита Сорока, в школі вже були встановлені роутер і чотири точки доступу, але оскільки це одна з найчисленніших шкіл міста, де навчаються 890 дітей, цього покриття було недостатньо.
«Обладнання, яке ми встановлюємо, підтримує велику кількість підключень – приблизно 250 абонентів на кожну точку доступу, тому п'ять точок на одну школу цілком достатньо. Покриття бездротової мережі охоплює усю будівлю, і тепер всі учні можуть користуватися безкоштовним інтернетом», – повідомив інженер.
Як зазначила директор Маріїнської гімназії Олександра Зуб, сьогодні в навчальному процесі інтернет необхідний, як повітря.
«Уявіть собі сучасні уроки без інтернету. Сьогодні це неможливо. Тим більше, що у нас класи обладнані інтерактивними дошками, мультимедійними проекторами та іншим сучасним обладнанням. Для того, щоб з ним працювати, кожен учитель повинен вміти користуватися інтернетом. Наприклад, в початковій школі встановлено вісім інтератіктівніх дощок, а всього їх у нас 11, то уявіть собі, якими ерудованими прийдуть ці діти в 5-й клас. Хіба може вчитель не вміти користуватися інтернетом на своїх уроках? Це сьогодні просто необхідність, адже за інтернетом майбутнє», – підкреслила Олександра Зуб.
Інженери МІЦ зазначають, що до листопада в Харкові до мережі Wi-Fi планують підключити ще 50 точок доступу в комунальних установах. Також на безкоштовний міський інтернет переведуть ще близько 150 існуючих точок, встановлених раніше у школах.
За словами Микити Сороки, з листопада в місті стартує другий етап створення Єдиної міської мережі Wi-Fi – точки доступу до безкоштовного інтернету будуть встановлені на зупинках громадського транспорту та в решті комунальних установ. Ще 20 точок Wi-Fi планують розмістити в парку Горького.
Нагадаємо, робота зі створення міської мережі Wi-Fi реалізується в Харкові згідно з розпорядженням міського голови Геннадія Кернеса. Ознайомитися з місцями, де вже працює безкоштовний інтернет, можна на мапі міської мережі Wi-Fi «SmartCityKharkiv».