У Харкові презентують фотовиставку досягнень Китая. ФОТО

23.08.2019 09:10   -
Автор:
Дін Цзянвей повідомив, що китайська сторона підготувала кілька заходів для харків'ян. Зокрема, сьогодні відкриється фотовиставка, присвячена досягненням КНР за 70 років існування держави. «Хочу передати подяку від імені Посла КНР в Україні Ду Вея за підтримку і допомогу в організації фотовиставки досягнень нашої країни», – сказав радник посольства.
У свою чергу Ігор Терехов зазначив, що співпраця з Китаєм є важливим напрямком для Харкова, і те, що в місті проходять спільні заходи та реалізуються нові проєкти, ще більше зміцнить відносини між країнами.
«Ми дуже цінуємо партнерські взаємини, які склалися у Харкова з Китаєм, в тому числі з двома містами-побратимами Цзинань і Тяньцзінь, і ми продовжуємо розвивати нашу співпрацю. Також ми спостерігаємо за тим, як розвивається Китайська Республіка, особливо IT-напрямок. І вже сьогодні Харків працює над спільним проектом у цій сфері з китайською компанією «Huawei», – підкреслив Ігор Терехов.
Нагадаємо, відкриття фотовиставки «Досягнення 70 років з дня заснування Китайської Народної Республіки» відбудеться 24 серпня об 11:00 у колонній залі Харківського національного університету ім. Каразіна.
Крім цього, сьогодні, 23 серпня, у Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького пройдуть Дні китайської культури. На головній сцені парку виступлять артисти знаменитого китайського театру «Опера Люй», а на знак дружби між Харковом і Китаєм в парку буде висаджене дерево.