У Харкові планують відкрити представництво «Глобаль 2000». ФОТО

30.10.2019 17:40   -
Автор:
Вони обговорили питання допомоги лікарням і школам Харкова. Зокрема, Юлія Друмель розповіла про свій візит до міської дитячої клінічної лікарні №16. За її словами, наступного року 12 дітей з онкогематологічними захворюваннями знову вирушать до Австрії на реабілітацію.
«Ми з радістю чекаємо харківських дітей. Уже в листопаді наша організація відправить гуманітарний вантаж з Відня до Харкова. У ньому будуть нові системи очищення води, які встановлять у школах і лікарнях міста. Крім того, ми передамо речі, одяг, медичне приладдя, меблі для соціальних центрів, шкіл, лікарень», – розповіла під час зустрічі Юлія Друмель.
У свою чергу Світлана Горбунова-Рубан попросила гостю відвідати дитячий хоспіс у Харкові. Сторони домовилися, що якщо в установи виникне потреба в чому-небудь, то іноземні партнери відгукнуться і нададуть необхідну допомогу.
«З «Глобаль 2000» ми працюємо 23 роки, з яких 20 років ми відправляємо з Харкова до Австрії дітей з онкогематологічними захворюваннями. Вони там проходять реабілітаційний курс оздоровлення. Діти летять до Європи у супроводі кваліфікованого лікаря, який знає німецьку мову, знає стан цих дітей. Просимо наших австрійських партнерів продовжувати цей проєкт. Адже він приносить хороші результати – наші малюки одужують», – зазначила Світлана Горбунова-Рубан.
Також сторони обговорили відкриття у Харкові офіційного представництва організації «Глобаль 2000». За їхніми словами, такі кроки допоможуть підвищити організаційний рівень роботи австрійських партнерів. Для цього найближчим часом будуть розглянуті всі юридичні аспекти співпраці.